"Kuka vittu lähtee - muuten kuin esim.kidnapattuna - Afrikkaan ????????" Näin oli joku kommentoinut. No jaa-a .Etelä Afrikassa  vierailee yli miljoona ei-afrikkalaista turistia vuosittain ja myös Kenia on suosittu.. Plus  valkoiset naiset käyvät eri Afrikan maissa hakemassa miestä kun ei valkoinen mies kelpaa. I wonder why... (  Rakastan Teroa, ja ei se olekkaan perus kaljaa kittaava möhömaha, joka viljejee vittua suusta kun ei muuten sitä saa ). Myöskään orjakauppiaita ei kidnapattu Afrikkaan vietäväksi, vaan taisivat asiat mennä toistepäin.. Ja varmaan jokainen , joka on ollut rakastunut (vaikket äiti uskokkaan rakkauteen) niin voi uskoa sen, että lähtee toisen perässä minne vain. Niin, että kyllä sitä ihmiset lähtee Afrikkaan, vaikkei olisikaan kidnapattuna.

Vaikka aika epäsopiva paikka Kamerun onkin mulle,niin jotkut asiat on  täällä aivan samanlaisia kuin Suomessa ja jotkut asiat jopa paremmin.

Esim Casino market, jossa käydään ostoksilla on 2x kalliimpi kuin Stockan herkku. Kaljaa nyt ehkä saa halvemmalla kuin Suomessa, mutta kun tänään ostettiin esim pakaste jauhelihapihvejä 4kpl niin hinnaksi tuli li 7 e!  Neljä terttutomaattia maksoivat  yli 4 e. Ruoka ja vaatekaupat ei todellakaan ole halpoja/spurguja täällä.

Autot.. Liikenteestä varmaan ylipuolet on "takseja", jotka tööttäilee koko ajan.Taksit on vanhoja ja toyotaa kaikki! 1/3 autoista onkin sitten super hienoja maastureita yms.

Ihmiset.. Ylläri, kaikki on mustia. ( muutamia libanonlaisia, ranskalaisia). Kyllä monilla naisilla näkee perinteisiä afrikkalaisia asuja, mutta kyllä tyyli on sama kuin euroopassa asuvilla tummaihosilla. Erilainen silti selvästi kuin valkosilla. Täällä rakastetaan koruja, värejä ja hiukset ne on kyllä afrikkalaisen naisen tärkein asia. Miehet on selvästi tyylikkäämpiä kuin suomalaiset kundit . Täällä ei lökäpöksyjä näy! Jännä kyllä, pikkulettejä en ole nähnyt kenelläkään. Kaikilla kundeilla on kalju tai siili, ei edes  afroa!

Rakennukset.. Siis yleisilme on likanen, sekava, sottanen ja vastenmielinen. Lähes kaikissa taloissa näkyy kosteusvauroita ja värit haalenneet. MUTTA! Omakotitaloja on meidän asuinalueella paljon, ja mitä taloja! Siis ihan oikeesti. Ei voi edes kuvailla. Kaikkia maailman eri tyylejä mm, sveitsiläinen alppimaja, minilinna, kylpyhuone laatoista tehty hieno talo. On pakko joku päivä ottaa kuvia.  Heti kun lähteekin meidän alueelta pois, niin tuleekin niitä hökkeleitä joissa peltipaloja kattoina..

Yleinen ilmapiiri on erilainen kun Suomessa. Vastaantulijalle jos hymyilee , niin ei saa vastaukseksi mulkosilmää vaan hymyn. Ravintoloissa puhutaan kovaan, eikä olla "shhhhhhhh muut voivat kuulla". Musiikki on ihanaa! Niin rytmikästä ja ilosta. Ihmiset kävelee täällä niin saatanan hitaasti, se on raivostuttava piirre, ei ole ikinä kiire. Tarjoilijat ei hymyile, ja hidastelee. Järkyttävä ero siihen mihin on tottunut Suomessa. Tietenkin sillon kun oli yksin kaupassa, niin palvelukin oli huippuhyvää.

 

Tero polttaa paljon! Olin kun pikkulapsi vanhempien työpaikalla, kun piirtelin kun Terde teki töitä.

Teroa stressaa työasiat.

Muapa ei!